
Miten Suomi voitti avaruustiedustelun? Iceyen perustaja Pekka Laurila
Miten suomalainen opiskelijaprojekti nousi maailman johtavaksi tutkasatelliittiyritykseksi ja Yhdysvaltain puolustushallinnon luotetuksi toimittajaksi? Tässä jaksossa Timo ja Jyri sukeltavat Iceyen toisen perustajan, Pekka Laurilan, kanssa syvälle avaruusteknologian, geopolitiikan ja yrittäjyyden ytimeen. Puhumme satelliiteista, jotka näkevät pimeässä ja pilvien läpi – sekä siitä, miten ne muuttavat tiedonkeruun tulevaisuutta maan päällä ja sen yläpuolella.
7 Apr 27min

Uuden avaruusalan ”kummisetä” ja toimialan synty Suomessa
Timo ja Jyri keskustelevat Iceyen, Kuva Spacen ja muiden avaruus-startupien ”kummisetä” professori Jaan Praxin kanssa, miten pieni opiskelijaprojekti Aalto-yliopistossa synnytti Suomeen uuden avaruustekniikan toimialan. Kuulemme ensimmäisen satelliitin rakentamisesta, avaruusromusta ja miten pienestä ideasta kasvoi miljardilmenestys. Mukana pohdintoja kuurekoliitista, matalista kiertoradoista – ja miksi avaruus voi olla donitsi!
24 Mar 25min

Miten 500 ei-vastausta käännetään menestykseksi? Feat. Kristian Ranta
53 miljoonaa Piilaaksossa keränneen Meru Healthin perustaja Kristian Ranta on tavannut satoja sijoittajia, hakenut Y Combinatoriin kuusi kertaa ja pohtinut yrittäjyyttä niin henkisen kasvun kuin isojen riskienkin kautta. Tässä jaksossa Timo ja Jyri selvittävät, mitä on “ilma” – asenne, jossa epäonnistumisen pelko ei tukahduta tekemisen iloa. Kuuntele, miten positiivisuus, periksiantamattomuus ja sopivan kevyt ote rattiin luovat tilaa niin luovuudelle kuin kasvullekin.
17 Mar 20min

Risto Murron raportti ja miksi Piilaakso rakastaa Trumpia
Jyri ja Timo sukeltavat Risto Murron kasvuryhmän raporttiin, joka nostaa esiin Suomen talouden suurimmat haasteet – vanhentuneen yritysrakenteen ja kasvuyritysten puutteen. Samalla he pureutuvat Piilaakson uusimpiin suuntauksiin ja siihen, miksi Yhdysvaltain ja Euroopan välit ovat viilenemässä teknologian ja investointien saralla. Onko Euroopasta tullut amerikkalaisten VC-rahastojen silmissä pelkkä sääntelytrolli, ja jääkö se ulos seuraavan kasvun aallosta?
10 Mar 21min

Suomen seuraavat yksisarviset – mistä ne syntyvät?
Suomen startup-ekosysteemi on kasvanut hurjasti viimeisen 15 vuoden aikana, mutta olemmeko valmiita seuraavaan harppaukseen? Tässä jaksossa Timo ja Jyri käyvät läpi suomalaiset yksisarviset, vertaavat Suomen ja Ruotsin kasvuvauhtia, ja pohtivat, mitä tarvitaan, jotta Suomi voisi synnyttää kolminkertaisen määrän miljardifirmoja. Miten myöhäisen vaiheen rahoitus vaikuttaa uusien yksisarvisten syntymiseen? Mikä rooli on osaajapoolin kasvulla ja millaisia uusia potentiaalisia yksisarvisia on jo näköpiirissä? Mukana myös runollinen katsaus maailmanpolitiikkaan koulun röökipaikalla.
3 Mar 25min

Miljardiyrityksen rakennuspalikat: miten startupissa luodaan kasvua
Mitä suomalaisia startup-yrityksiä nähdään tulevaisuudessa suurimpien pörssiyhtiöiden joukossa? Tässä jaksossa Jyri ja Timo keskustelevat siitä, mitä Y Combinatorin opit kertovat menestyvien startupien rakentamisesta, ja miksi pienet markkinat voivat olla valtava etu.
17 Feb 26min

Näin Supercell, Wolt ja Slush tekevät PR-työtä feat Heini Vesander
Miten startupit saavat median kiinnostumaan? Heini Vesander on luonut viestintästrategiat Slushille, Supercellille ja Woltille – ja ollut mukana startup-historian suurimmissa exiteissä. Tässä jaksossa opit, miten PR voi vauhdittaa kasvua, torjua kriisit ja rakentaa brändiä. Lopuksi runo perustajalle, joka kamppailee median myrskyssä.
10 Feb 24min

DeepSeek ja tekoälyn Sputnik-hetki
Kiinalainen DeepSeek-tekoäly on herättänyt samanlaista hämmennystä kuin Neuvostoliiton Sputnik-laukaisu aikoinaan. Romahtivatko tekoälyn tuotantokustannukset kertaheitolla, ja tekivätkö amerikkalaiset jätti-investointinsa turhaan? Mitä tämä tarkoittaa teknologian valtatasapainolle ja tekoälyn tulevaisuudelle? Ja voisiko Suomi ottaa tästä mallia ja luoda oman vastineensa – FinSeekin?
3 Feb 10min