124. Snuoperasjoner med Kjersti Hobøl
Kjersti Hobøl har bygget en imponerende karriere på å snu selskaper i krise. Ofte omtalt av andre som “superkvinnen” - hun som redder selskaper og er drivkraften bak vellykkede omstillinger. Hun har lykkes med snuoperasjoner i Princess og Kid, og har nå også snudd Nille – fra store underskudd i 2017-2019, til gode overskudd de siste årene. Hvordan motiveres hun av utfordringer som andre anser som umulige?I denne episoden av P&P skal vi snakke om omstilling, langsiktige strategiske grep, kulturbygging og ledelse for å skape vekst og lønnsomhet. Med særlig fokus på retail.
30 Apr 36min
123. Posisjonering og differensiering av merkevarer med Alexander Hem
To nøkkelord i merkevarebygging er posisjonering og differensiering. Det første er de fleste enig i, det andre er et litt mer omstridt begrep. Hva er egentlig differensiering? Hvor viktig er det? Hvordan- eller hva - baserer man differensiering på for å skape vekst? Dette er temaene vi skal snakke om i dagens utgave av P&P. For å hjelpe oss å sortere disse tingene, og forklare oss et nytt rammeverk for å forstå differensiering bedre, har vi invitert Alexander Farestvedt Hem, førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania, med en doktorgrad fra NHH der du nettopp studerte disse tingene. Startspørsmål for samtalen: Hva menes egentlig med merkvareposisjonering og differensiering?
23 Apr 37min
122. Nedbemanning og alderisme
Å miste jobben i moden alder kan være veldig dramatisk. Det er ikke alltid så lett å finne ny jobb, og mange godt voksne mennesker opplever at deres erfaring og kompetanse ikke alltid settes pris på. Dette gjelder generelt i arbeidslivet, men er kanskje spesielt et problem i byrådelen av vår bransje – en del av bransjen der ungdommen regjerer og man bevisst eller ubevisst oppfattes som utdatert om man er over en viss alder.Dagens gjest i P&P opplevde nettopp dette. Merethe Brunsell mistet byråjobben etter nedbemanning, hun søkte en masse jobber, men opplevde at lang erfaring ikke ble spesielt verdsatt. Til slutt ble hun ansatt i T&P group av en leder som kunne vært datteren hennes. Vi har invitert både Merethe, men også sjefen hennes Anna Stenvaag, til en prat i dagens episode. Startspørsmål for samtalen: Kan du med egne ord fortelle denne historien. Merethe?
9 Apr 31min
121. Å være annerledes i markedsføring – hva betyr det?
I dag skal vi dykke ned i et tema som er helt sentralt i merkevarebygging og markedsføring: det å være annerledes – men ikke på en tilfeldig eller overfladisk måte. Vi hører ofte begrepene "unik" og "differensiering", men hva betyr det egentlig i praksis? Handler det om å være objektivt unik, eller er det forbrukerens subjektive oppfatning som virkelig teller? Og hva er egentlig forskjellen mellom å være distinkt og å være meningsfullt annerledes?Vi skal også se på hvordan prisoppfatning og markedsandeler påvirkes av hvorvidt et merke oppleves som relevant og tilgjengelig.For å snakke om dette har vi invitert en som både har meninger og data om disse tingene, nemlig senior rådgiver i Kantar Amund Bråthen. Startspørsmål for samtalen: Hva legger du i dette å være annerledes i markedsføring og merkevarebygging?
2 Apr 35min
120. Bærekraftig kommunikasjon og merkevarebygging med Kine Dreyer
Kan man snakke troverdig om bærekraft når det man driver med per definisjon skaper utslipp av klimagasser? Reiser og arrangementer skaper avfall og utslipp, men det betyr likevel ikke at man ikke kan jobbe med innovasjon, bærekraft og å skape grønne merkevarer. Dagens gjest i P&P er Kine Dreyer, kommunikasjonssjef i Berg-Hansen reisebyrå som vil snakke med oss om akkurat dette. Hvordan kan reiselivsbransjen bidra til det grønne skiftet og hvordan kan et reisebyrå med 150 års fartstid bli oppfattet som en grønn merkevare? Startspørsmål for samtalen: Du holdt nylig et foredrag på Green Camp der du stilte spørsmålet “kan et reise- og eventbyrå bidra til å redusere utslipp?”. Har du kommet frem til et svar på det spørsmålet?
26 Mars 41min
119. The Intangibles med Jon Wilkins
Jon Wilkins er reklamemann og markedsfører med lang fartstid både i mediesektoren og i byråindustrien, og han har rukket å jobbe for store selskaper som Walt Disney, DDB, PHD og Naked, som han var med å grunnlegge. Etter hvert ble han hentet til reklamebyrået Karmarama som senere ble solgt til Accenture. Han har nettopp vært med å starte byrået The Intangibles. I sitt foredrag «The Rise and Rise of the Intangibles» på Merkevaredagen 13. mars i år snakket han om hvorfor verdien av omdømme, kultur, innovasjon og merkevare ikke blir anerkjent, og hva man kan gjøre med det. Han snakket også om hvordan AI påvirker reklame og kommunikasjon, hvilke utfordringer han ser med dette og hvordan de kan løses.
19 Mars 24min
118. KI og merkevarebygging med Ida Aspaas Karlsen
Kunstig intelligens har tatt verden med storm. Dette er noe alle snakker om og selvsagt noe vi har hatt på agendaen flere ganger i P&P. Men, utviklingen er enorm, og vi må derfor stadig oppdatere oss for å være i stand til å følge med. Vi er derfor så heldig at vi har fått en ekspert som gjest i dagens episode. Ida Aspass Karlsen, Director of AI & Data i konsulentselskapet EY, skal hjelpe oss med de siste trendene innen KI og ikke minst hvordan dette kan påvirke merkevarebygging. Vi gleder oss! Ida skal også holde foredrag om dette under Merkevaredagen 13. mars på Grand Hotel! Startspørsmål for samtalen: Hva er den siste og hotteste utviklingen på KI-feltet?
12 Mars 38min
117. Managing Brand Equity med Anders Tunold-Hanssen
Velkommen til «God bok-spalten»! I dag har vi invitert Anders Tunold-Hanssen, som til daglig jobber i Brandmark Consulting for å snakke om en skikkelig gammel klassisker. Sølvboka av merkevarefar selv, David Aaker. Boken som mange leste som sin første bok om merkevareledelse: «Managing Brand Equity: Captalizing on the value of a brand name», utgitt av the Free Press i 1991.
5 Mars 22min